2 ACTIVITEITEN: FELLOW

9 t/m 20 juni 2021:

Vakantie Oostenrijk juni 2021: v.l.n.r. Thijs, Emy, Fellow, Judith.

Fellow mocht ook dit jaar – uiteraard – weer mee op vakantie. We vertrokken woensdag 9 juni 2021 en kwamen zondag 20 juni 2021 terug thuis. Ook nu gingen we naar Oostenrijk, Fellows geboorteland. Een land waar ook Thijs en ik graag komen. We hadden het (ook opnieuw) weer precies goed gepland wat betreft de COVID pandemie. We mochten overal goed naar toe en met een gezondheidsverklaring, hersteld van COVID én gevaccineerd, mochten wij als zijn baasjes ook overal naar toe. Ook dit jaar logeerden we in het mooie appartement van Landhaus Sonnheim van Rob en Eveline Schellevis in Lofer. We hebben het daar opnieuw super naar ons zin gehad. We worden daar steeds héél hartelijk ontvangen en voelen ons super op ons gemak. En – erg belangrijk – ook de honden voelen zich er super fijn en hebben er de ruimte! En zelfs met het warme weer (de laatste dagen boven de dertig graden) was het aangenaam toeven in het appartement). We wandelden weer in de bergen en bezochten daarbij bezienswaardigheden. Als het enigszins kon, keken we wel of er water was, waar de honden ook in konden ‘pootjebaden’ en wat afkoelen. Dit omdat het voor de honden toch al wat warmer weer was deze keer. Ook gingen we nog een keer de Gross Glockner op. Deze keer éérst helemaal naar boven om de toppen vrij van wolken te kunnen bewonderen. Daarna pas op de weg naar beneden de andere bezienswaardigheden. 🙂 Ook deze keer ontmoetten we een broer van Fellow, deze keer was dat Farello – roepnaam Frodo. Én we zijn een dagje apart met zijn fokster Anika omhoog geweest de Loferer Alm op. Daar heeft ze opnieuw een geweldige fotoserie gemaakt van Fellow. Maar ook van Emy (en van de honden en ons) heeft ze mooie foto’s gemaakt. Uiteraard zullen ook van deze vakantie fotogallerijen komen. Alles op zijn tijd. 😉

7 mei 2021:

Fellow Ferrero vom Hof Sandbühel is 2 jaar geworden vandaag, hiep hiep hoera!

Fellow mag vandaag, 5 dagen na Emy en 1 dag ná de verjaardag van zijn 8 broers en zussen (4 broers, 4 zussen) dan óók zijn verjaardag écht vieren! 🙂 Volgens zijn stamboom was hij gisteren, net als zijn broers en zussen jarig. Maar wij vieren het gewoon op zijn échte geboortedag en dát is vandaag. Hij is alleen – nét als grote ‘zus’ Emy – niet super blij met het feestmutsje dat ik hem opzet. 😉 Fellow werd vandaag 2 jaar.

2 mei 2021:

Lady Em(il)y of Laykaby vandaag 10 jaar geworden! 🙂

Emy, huisgenoot(je) – en ‘grote zus’ Berner – van Fellow, is vandaag jarig. Ze is maar liefst 10 jaar geworden. Daar zijn wij als eigenaren en foksters van haar natuurlijk héél blij mee! 🙂 Uiteraard werden zowel Emy als Fellow verwend vandaag. 😉

26 november 2020 t/m 11 maart 2021:

Fellow ‘superleerling’ tijdens de pubercursus!

Fellow volgt van kwart over acht tot kwart over negen / half tien op de donderdagavond puberlessen met mij bij juf Corina van Kynotrain. Wanneer de avondklok ingevoerd wordt in 2021, gaan de lessen naar half zes tot half zeven. Gelukkig mogen wij ook tijdens de lockdown al snel doorgaan met onze ‘opvoedlessen’ voor de pubers. De sportlessen gaan niet door. Uiteraard wel met de nodige maatregelen, afstand en dergelijke. Maar Fellow geniet alsnog. Hij leert als één van de snelsten van zijn groep. Hij is érg gericht op mij, zijn vrouwtje. Het is alleen steeds ook best slecht weer, juist die donderdagavonden. We doen dan ook examen tijdens een heuze voorjaarsstorm. Ondanks dat is Fellow behoorlijk onverstoorbaar én doet al zijn oefeningen netjes en ruim voldoende. Hij slaagt en krijgt zijn puberdiploma! 🙂

17 t/m 28 juni 2020:

Schitterende foto van Fellow in geboorteland Oostenrijk, gemaakt door fokster Anika.

Fellow gaat, uiteraard samen met Emy, in juni 2020 met ons mee op vakantie naar zijn geboorteland Oostenrijk. Daar logeren we in een heerlijk appartement van Rob en Eveline (fokkers van Sisco) in Landhaus Sonnheim in Lofer, waar ook onze honden van harte welkom zijn. We hebben er een heerlijke tijd, wandelen elke dag, ontdekken de bergen met behulp van de Bergbahnen en zien, naast mooie vergezichten en bergmeertjes, ook leuke bezienswaardigheden en stadjes. Tussendoor heb ik nog een rustig en ‘creatief’ dagje ‘thuis’ met de honden, waarbij ik uiteraard tussendoor wel met ze op pad ga in/rondom het dorp. En op één van de bergwandelingen, hebben we een afspraak met Fellow’s fokster Anika en met Fellow’s broer “Balu” (Fernando) en diens bazinnetje(s). Van deze heerlijke vakantie maak ik een aparte fotogallerij. 🙂 Volgend jaar willen we zéker opnieuw zo’n geniet-vakantie met elkaar!

21 december 2019:

Fellow opnieuw 1 veelbelovend

Fellow deed mee in de puppyklas (7 maanden) van de Kerst Winnershow, die was voor het eerst in Gorinchem dit jaar. Keurmeester was: Vytautas Baranauskas (Litauen). Fellow kreeg ook van deze buitenlandse keurmeester 1 Veelbelovend (Very Promising) met een mooi keurrapport (in het Engels). Wel moesten we door toedoen van een mede-exposant nog met spoed, via de arts op de show, naar het dierenziekenhuis in de buurt. Zij wierp Fellow namelijk een plastic boterhamzakje met nog drie stukjes worst erin toe. Voor we met onze ogen konden knipperen was dat ‘verslonden’ door Fellow. Gelukkig heeft hij met behulp van een braakmiddel bij de dierenarts, het er ook weer ‘uit’ gegooid.

24 november 2019:

Fellow 1 veelbelovend

Fellow deed mee aan de Dogachtigenshow die dit jaar voor het eerst in Breda was. Hij deed mee in de puppyklas (6 maanden). Keurmeester was: mevrouw Ilona Onstenk – Schenk. Hij kreeg van haar 1 Veelbelovend.

3 november 2019:

Fellow 1 veelbelovend

Fellow deed in Bleiswijk mee aan zijn allereerste show. Het was een internationale CACIB show en hij deed mee in de ‘jongste puppy‘, ofwel ‘baby’ klasse. Keurmeester was de heer Guido Puts. Hij kreeg van hem een 1 veelbelovend én werd beste Baby (jongste pup). In de erering kwam hij niet verder, maar het was een hele gezellig en leuke ervaring en hij deed het super. Was ook héél lief en vond iedereen leuk.

18 juli t/m 7 november 2019:

Fellow volgt op de donderdagavonden van kwart over acht tot kwart over negen, maar meestal wel tot half tien, een aantal maanden puppyles van juf Corina bij Kynotrain. Zij leert vrouwtje en ‘mij’ dat ik moet leren liggen (af), zitten (zit), komen (hier), staan (sta), om vrouwtje heen lopen en tussen haar benen gaan zitten (tussen), netjes met vrouwtje meelopen (volg) en ook ‘gewoon’ met vrouwtje meelopen zonder trekken (kom). Daarnaast wisselen tijdens de les veel spelletjes de oefeningen af. Zo leer ik ook ‘hiep-hiep-hoera’ (kort ‘hoera’) als een soort van ‘mooi zitten’ met beide pootjes de lucht in en ‘poot’, of ‘los’ als ik iets los moet laten. Maar ook spelen we door een tunnel, over een plank, op bankjes/opstapjes en met schaaltjes eten/voer, doen verstopspelletjes. Noem maar op. Verder mogen alle baasjes elke week vertellen hoe het met ‘ons pups’ gaat en of ze nog vragen hebben.