2 ACTIVITEITEN: FELLOW

17 t/m 28 juni 2020:

Schitterende foto van Fellow in geboorteland Oostenrijk, gemaakt door fokster Anika.

Fellow gaat, uiteraard samen met Emy, in juni 2020 met ons mee op vakantie naar zijn geboorteland Oostenrijk. Daar logeren we in een heerlijk appartement van Rob en Eveline (fokkers van Sisco) in Landhaus Sonnheim in Lofer, waar ook onze honden van harte welkom zijn. We hebben er een heerlijke tijd, wandelen elke dag, ontdekken de bergen met behulp van de Bergbahnen en zien, naast mooie vergezichten en bergmeertjes, ook leuke bezienswaardigheden en stadjes. Tussendoor heb ik nog een rustig en ‘creatief’ dagje ‘thuis’ met de honden, waarbij ik uiteraard tussendoor wel met ze op pad ga in/rondom het dorp. En op één van de bergwandelingen, hebben we een afspraak met Fellow’s fokster Anika en met Fellow’s broer “Balu” (Fernando) en diens bazinnetje(s). Van deze heerlijke vakantie maak ik een aparte fotogallerij. 🙂 Volgend jaar willen we zéker opnieuw zo’n geniet-vakantie met elkaar!

21 december 2019:

Fellow opnieuw 1 veelbelovend

Fellow deed mee in de puppyklas (7 maanden) van de Kerst Winnershow, die was voor het eerst in Gorinchem dit jaar. Keurmeester was: Vytautas Baranauskas (Litauen). Fellow kreeg ook van deze buitenlandse keurmeester 1 Veelbelovend (Very Promising) met een mooi keurrapport (in het Engels). Wel moesten we door toedoen van een mede-exposant nog met spoed, via de arts op de show, naar het dierenziekenhuis in de buurt. Zij wierp Fellow namelijk een plastic boterhamzakje met nog drie stukjes worst erin toe. Voor we met onze ogen konden knipperen was dat ‘verslonden’ door Fellow. Gelukkig heeft hij met behulp van een braakmiddel bij de dierenarts, het er ook weer ‘uit’ gegooid.

24 november 2019:

Fellow 1 veelbelovend

Fellow deed mee aan de Dogachtigenshow die dit jaar voor het eerst in Breda was. Hij deed mee in de puppyklas (6 maanden). Keurmeester was: mevrouw Ilona Onstenk – Schenk. Hij kreeg van haar 1 Veelbelovend.

3 november 2019:

Fellow 1 veelbelovend

Fellow deed in Bleiswijk mee aan zijn allereerste show. Het was een internationale CACIB show en hij deed mee in de ‘jongste puppy‘, ofwel ‘baby’ klasse. Keurmeester was de heer Guido Puts. Hij kreeg van hem een 1 veelbelovend én werd beste Baby (jongste pup). In de erering kwam hij niet verder, maar het was een hele gezellig en leuke ervaring en hij deed het super. Was ook héél lief en vond iedereen leuk.

18 juli t/m 7 november 2019:

Fellow volgt op de donderdagavonden van kwart over acht tot kwart over negen, maar meestal wel tot half tien, een aantal maanden puppyles van juf Corina bij Kynotrain. Zij leert vrouwtje en ‘mij’ dat ik moet leren liggen (af), zitten (zit), komen (hier), staan (sta), om vrouwtje heen lopen en tussen haar benen gaan zitten (tussen), netjes met vrouwtje meelopen (volg) en ook ‘gewoon’ met vrouwtje meelopen zonder trekken (kom). Daarnaast wisselen tijdens de les veel spelletjes de oefeningen af. Zo leer ik ook ‘hiep-hiep-hoera’ (kort ‘hoera’) als een soort van ‘mooi zitten’ met beide pootjes de lucht in en ‘poot’, of ‘los’ als ik iets los moet laten. Maar ook spelen we door een tunnel, over een plank, op bankjes/opstapjes en met schaaltjes eten/voer, doen verstopspelletjes. Noem maar op. Verder mogen alle baasjes elke week vertellen hoe het met ‘ons pups’ gaat en of ze nog vragen hebben.